temsigLetošnje državno tekmovanje mladih glasbenikov Slovenije (TEMSIG) je potekalo na različnih lokacijah Primorske in Notranjske regije od 9. – 20. marca 2015 v disciplinah godala (violina, viola, violončelo, kontrabas), brenkala (kitara, harfa, citre), orgle, komorne skupine s pihali in solfeggio.

Po uspešnih nastopih učencev Glasbene šole Slov. Bistrica na regijskem tekmovanju je naša šola tako imela svojo predstavnico že prvi dan državnega tekmovanja, 9. marca 2015, v Postojni, ko je naša učenka Saša Knez ob klavirski spremljavi profesorice Mateje Pleteršek v disciplini violina dosegla srebrno priznanje z 90,67 točkami. Njena mentorica je profesorica Katjuša Majcenič.

Prav tako se je po predhodnem regijskem tekmovanju v disciplini solfeggio in z doseženimi 91,81 točkami naš učenec Filip Kokol uvrstil na državno raven, kjer je na tekmovanju dosegel 91,00 točk in s tem srebrno priznanje; njegova mentorja sta profesorica Tadeja Pančič in profesor Robert Ivan Glunec.

Istočasno se vrstijo tudi različna mednarodna tekmovanja s katerih se naši učitelji in učenci vračajo z novimi uspehi; tako je v Beogradu 3. marca 2015 potekalo mednarodno tekmovanje mladih glasbenikov »Davorin Jenko 2015«, ki se je odvijalo v istoimenski glasbeni šoli, kjer je naša učenka flavte Maša Jerot z dislociranega oddelka Oplotnica pod mentorstvom profesorice Franje Gomaz Jamnik in ob klavirski spremljavi profesorice Simone Repnik dosegla odlično uvrstitev; drugo nagrado z 91,20 točkami.

Vsem tekmovalcem, mentorjem in korepetitorkam iskreno čestitamo in se vsakega uspeha učencev naše glasbene šole iskreno veselimo.

 Vodstvo šole